Welke kleding kan ik het beste dragen tijdens de ski-lessen of vrij skiën?

Wij adviseren het dragen van sportieve kleding waarin je gemakkelijk kunt bewegen zoals een lange (ski/sport)broek en een shirt of vest met lange mouwen. De baan wordt regelmatig besproeid met water waardoor de onderkant van de broek nat kan worden.

Is het dragen van een ski-helm verplicht tijdens de lessen of vrij skiën?

Voor kinderen tot en met 15 jaar geldt een helmplicht. Het dragen van een helm voor volwassenen is niet verplicht maar wordt wel aanbevolen. Helmen zijn aanwezig maar een eigen helm meenemen mag uiteraard ook.

Mag ik met mijn eigen ski/snowboard materiaal de skibaan betreden?

Ja, wel raden wij u aan om de ski/snowboard eerst te laten aan een medewerker om te zien of ie geschikt is voor een borstelbaan. Schade dat men oploopt is voor eigen risico.

Zijn de tarieven inclusief het gebruik van materiaal?

Nee, men heeft de keuze bij ons om exclusief of inclusief te huren. Wanneer men bijvoorbeeld wel eigen ski-schoenen heeft word dat verrekend met de prijs

Vanaf welke leeftijd kan mijn kind ski/snowboard les volgen?

Wij geven skiles aan kinderen vanaf 4 jaar en snowboardles vanaf 10 jaar.

Kan ik samen met mijn kind les nemen?

Vanaf ongeveer 12 jaar is het mogelijk om samen te lessen. Als kinderen jonger zijn raden wij samen lessen af mede omdat de lesmethode voor volwassenen en kinderen anders is. Indien er beschikbaarheid is, is het wel mogelijk om op hetzelfde tijdstip te lessen. Een andere mogelijkheid is om privélessen te boeken waarbij je zeker weet dat er geen andere cursist in de les bij komt.

Hoeveel lessen kan ik het beste nemen?

Dit is afhankelijk van het doel wat je jezelf hebt gesteld en van de vorderingen op de borstelbaanbaan. Voor een goede basis adviseren wij een cursus van minimaal 8 lessen. Het is altijd mogelijk om daarna een vervolgcursus of losse lessen te boeken. Uiteraard is het ook mogelijk om meteen een cursus van 12 of 16 lessen te boeken. Hoe meer lessen je vooraf boekt, hoe voordeliger het tarief én je bent nog beter in vorm voor de wintersportvakantie!

Uit hoeveel personen bestaat mijn lesgroep?

Een les groep bestaat uit maximaal 8 personen.

Hoelang duurt een les?

Een ski-les duurt 60 minuten.

Hoelang voor aanvang van de les moet ik aanwezig zijn?

Wij vragen je minimaal 10 minuten voor aanvang van de les aanwezig te zijn. Dan heb je nog tijd om rustig je schoenen aan te trekken en je ski’s of snowboard te pakken.

Ik kan al skiën en/of snowboarden, heb ik dan wat aan de lessen op de borstelbaan?

Jazeker! Skiën of snowboarden op de borstelbaan is een intensieve techniek- en conditietraining. Vaak heb je jezelf in de loop van de jaren een eigen techniek aangeleerd en op de borstelbaan kun je deze ingeslopen ‘foutjes” heel goed verbeteren. Je raakt nooit uitgeleerd op het gebied van skiën en/of snowboarden!

Ik heb angst, is een borstelbaan wel geschikt voor mij?

De leraar is en blijft de hele les naast op de baan en geeft je continue persoonlijke feedback.. De les wordt vanaf het begin langzaam opgebouwd. Op eigen tempo helpen wij je angst zoveel mogelijk te reduceren. Ons advies is indien men interesse heeft een privéles te volgen waarbij men 1 op 1 les heeft.

Is het mogelijk om vrij te skiën of te snowboarden?

Jazeker, het enige wat wij verlangen voor de veiligheid is dat men kan skiën of snowboarden, tijdens de reguliere openingstijden bent u van harte welkom bij Skicentrum Moser.

Wat zijn de lestijden voor het skiën en/of snowboarden

Gedurende het winterseizoen is ons skicentrum 7 dagen per week geopend en bieden wij dagelijks lessen aan voor kinderen en volwassenen voor zowel skiën als snowboarden. Kijk onder het kopje Openingstijden voor de actuele openingstijden.

Hoe kan ik mij het beste inschrijven?

Je kunt het beste het contactformulier op onze website zo volledig mogelijk invullen. Zodra wij de gegevens en wensen ontvangen hebben, komen wij terug met een voorstel voor lestijden. Bij inschrijving wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met persoonlijke voorkeuren voor dag en tijd. Uiteraard zijn wij ook telefonisch bereikbaar voor inschrijvingen en is het altijd mogelijk om langs te komen bij ons skicentrum. Wij staan je graag te woord!

Kan ik mijn les annuleren?

Voor groepslessen is dat niet mogelijk, wat we wel er tegenover stellen is dat men bij een gemiste les een uur mag vrij skien.Privelessen kunnen geanulleerd worden indien men dat 24 uur van tevoren gemeld heeft anders zijn wij genoodzaakt of 50% van de privéles in rekening te brengen.

Hoe kan ik mijn leskaart voldoen?

Ski en/of snowboardlessen worden altijd vooraf voldaan. Groepslessen het volledige bedrag voor de 1ste les. Privélessen kan men per les afrekenen.

Verhuren jullie ook ski/snowboard materialen voor de wintersport?

Jazeker, wij verhuren zowel voor kinderen en volwassenen ski-materialen.

Doen jullie ook aan ski en/of snowboard onderhoud?

Ja, neem contact op of kom langs voor meer informatie wbt onderhoud.

Verkopen jullie ook ski en/of snowboard materialen?

Jazeker, Wij staan u graag te woord voor het kiezen van het juiste materiaal. Tijdens de reguliere openingstijden kunt u onze skishop bezoeken of buiten de openingtijden op afspraak.